Vragen? Neem contact met ons op Bel ons 085 - 0491722 Bel ons info@egaliseer.nl
Egaliseren apollo 4.0.jpg
Anhydrietvloer egaliseren

Anhydriet vloer egaliseren

Bent u van plan om een nieuwe vloer te laten plaatsen in uw woning of bedrijfsruimte, maar is de anhydrieten ondervloer ongelijk of beschadigd? Dan is het laten egaliseren van deze ondervloer een cruciale stap die u niet moet onderschatten. Een vakkundig geëgaliseerde ondervloer vormt namelijk de nodige egale basis voor het installeren van diverse soorten vloerbedekkingen, zoals PVC, tapijt, marmoleum, vinyl, hout en tegels. Het verlengt de levensduur van uw nieuwe vloer, voorkomt vochtproblemen en biedt isolatie en geluiddemping.

Anhydriet vloer egaliseren met egaline
Bij het egaliseren van een anhydrietvloer maken we gebruik van egaline, zoals de naam al doet vermoeden. Egaline is een vloeibaar product dat we in een dunne laag over de ondervloer aanbrengen. In de meeste gevallen is deze laag tussen de 3 en 5 mm dik. Het kan ook voorkomen dat er een dikkere laag nodig is bij extreme beschadigingen. Deze egaline laag zorgt ervoor dat de oneffenheden op uw vloer worden opgevuld en dat deze waterpas zal worden, waardoor de vloer een prachtig glad wordt en klaar is voor nieuwe vloerbedekking. Let er wel op dat u de egaline voldoende laat drogen voordat uw vloer wordt gelegd. Het droogproces duurt gemiddeld 6 tot 12 uur, afhankelijk van de dikte van de egaline. Volledige droging resulteert in het beste resultaat.

Bent u op zoek naar iemand om uw vloer te egaliseren, maar wilt u eerst verder geïnformeerd worden? Ons team van ervaren vakmannen staat klaar om u te helpen met al uw vragen. Lees hier meer over ons werkproces tijdens egalisatie projecten. 

Waarom anhydriet vloer egaliseren

Stel u voor, u gaat verhuizen en wil de vloer aanpakken. Of u wilt de vloer in uw bestaande woning een upgrade geven die beter bij uw stijl past. Misschien gaat u voor een mooi laminaat of een tijdloze tegel. Wat het ook gaat worden, het is ontzettend belangrijk dat de anhydriet ondervloer in de juiste staat verkeert zodat deze nieuwe vloer goed kan worden gelegd en lang mee zal gaan. Daarom raden wij altijd aan om de ondervloer te laten egaliseren wanneer nodig. Maar waarom eigenlijk?

Denk aan egaliseren als het creëren van een perfect canvas voor een kunstwerk. Het zorgt voor een glad en egaal oppervlak waarop uw nieuwe vloer zal kunnen worden geïnstalleerd. Wanneer u een vloer plaatst op een niet-geëgaliseerde ondervloer verhoogt u de risico’s op beschadigingen, zoals scheuren, hobbels of kraken. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Maar dat is niet het enige voordeel. Het laten egaliseren van uw anhydriet ondervloer minimaliseert ook slijtage op de lange termijn. Hierdoor kan u langdurig genieten van uw vloerbedekking. 

Wij begrijpen als geen ander dat u jarenlang plezier wilt hebben van uw investering. Daarom zorgen onze vloerexperts voor een vakkundige vloeregalisatie. Wij staan voor u klaar! Geen anhydrietvloer, maar wel op zoek naar egalisatie? Wij egaliseren een ruim aanbod aan vloersoorten, zoals beton, hout, tegels, zandcement en fermacell.

Anhydriet vloer egaliseren: is dat nodig?
Dit is volledig afhankelijk van de staat waarin uw anhydriet vloer verkeert. Zitten er duidelijke beschadigingen in zoals scheuren of gaten, of oogt de vloer niet volledig waterpas? Dan is egaliseren van groot belang.

Een vakkundig geëgaliseerde ondervloer zorgt ervoor dat uw nieuwe vloerbedekking goed kan worden geïnstalleerd waardoor deze een lange levensduur zal hebben.

Met trots hebben wij gewerkt aan de volgende projecten

Zowel organisaties als vloerenlegbedrijven schakelen ons in voor het egaliseren van vloeren. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. We egaliseerden onder meer voor: 

Meer projecten
Project Scalehub.jpg
Scalehub Amsterdam
Egalisatie 6.1.jpg
PG Security
Egaliseren apollo 2
New Day Amsterdam

Wat is een anhydriet dekvloer

Een anhydrietvloer, ook wel bekend als een anhydriet dekvloer, is een veelgebruikte vloersoort in de bouwsector. Deze vloer bestaat uit het materiaal anhydriet gips en wordt gemengd met water om de vloeibare dekvloer te maken. Het is een stevige ondervloer, maar na jaren gebruik kan ook deze vloer beschadigen waardoor hij niet meer mooi glad is. Er kunnen bijvoorbeeld scheuren en deuken ontstaan. In deze gevallen is het belangrijk om de vloer te laten egaliseren voordat u een nieuwe vloerbedekking laat plaatsen. Dit zorgt voor de perfecte ondergrond. En nog een pluspunt. Een anhydrietvloer is ideaal voor vloerverwarming, mits onder de juiste omstandigheden.

Anhydrietvloer en vloerverwarming
Een anhydrietvloer is ideaal voor vloerverwarming, dit door verschillende eigenschappen die de efficiëntie en prestaties van de verwarming bevorderen. We leggen u graag uit wat deze eigenschappen zijn.

 • Warmtegeleiding
  Anhydriet is een uitstekende warmtegeleider. Dit betekent dat het de warmte snel opneemt en gelijkmatig over uw vloer kan verspreiden. Hierdoor voorkomt u warmteverlies en zullen er geen koude plekken ontstaan.
 • Warmt snel op
  Het vloeroppervlak warmt snel op wanneer u de verwarming aanzet en koelt ook snel af wanneer u deze uitzet, wat resulteert in het efficiënter gebruik van energie.
 • Minimale uitzetting of krimpen
  Een anhydriet vloer is minder gevoelig voor uitzetten of krimpen onder temperatuurschommelingen. Zorg er wel voor dat de vloerverwarming niet te hoog staat. Extreem hoge temperaturen kunnen het gips laten ontbinden.

Aandachtspunten

Een anhydrietvloer is in vele situaties een fijne ondervloer om te hebben door zijn stevigheid en de mogelijkheid tot vloerverwarming. Maar de vloer is niet geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer.

Vochtpercentage
Anhydriet vloeren zijn gemaakt van calciumsulfaat en daarmee gevoelig voor vocht. Langdurige blootstelling aan vocht kan leiden tot oplossen, verzachting en zelfs structurele schade. Ook kan de vloer uitzetten en krimpen bij vocht schommelingen, wat scheuren kan veroorzaken. Om deze redenen raden wij het niet aan om een anhydriet vloer in vochtige ruimtes te gebruiken. Een betere optie hiervoor is zandcement. Ook deze ondervloer egaliseren wij bij Egaliseer.nl!

Hoge temperaturen
Een anhydrietvloer is gevoelig voor aanhoudende hoge temperaturen (boven 50°C) omdat het gipsmateriaal dan kan ontbinden. Dit geldt met name bij vloerverwarming die in de anhydrietvloer zijn ingebouwd; de watertemperatuur in de leidingen mag deze grens niet overschrijden. Bovendien mag de temperatuur aan het oppervlak van de vloer niet hoger zijn dan 28°C om schade te voorkomen. Gelukkig ligt deze temperatuur redelijk hoog. 

Daarom is het belangrijk om deze aanbevolen temperatuur richtlijnen te volgen. Dit zorgt ervoor dat u goed voor uw ondervloer zorgt en deze een langere levensduur geeft. Blootstelling aan overmatige hitte kan leiden tot vervorming, brosheid en uiteindelijk schade aan de vloer.

Benieuwd naar de kosten? Vraag hier een offerte aan!
Voordelen egaliseren anhydriet vloer

Het egaliseren van uw vloer biedt diverse voordelen, vooral wanneer u van plan bent om nieuwe vloerbedekking te installeren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Verlengde levensduur van vloerbedekking
  Een geëgaliseerde vloer vermindert slijtage en schade aan nieuwe vloerbedekking, waardoor deze langer meegaat en er beter uitziet.
 • Efficiënte installatie
  Een egale ondervloer maakt een snellere en eenvoudigere installatie van nieuwe vloerbedekking mogelijk, wat zowel tijd als geld bespaart.
 • Voorkomt vochtproblemen
  De strakke pasvorm tussen de geëgaliseerde vloer en de vloerbedekking minimaliseert vochtophoping, waardoor vocht gerelateerde problemen zoals schimmel en meeldauw worden voorkomen.
 • Verbeterde isolatie en energiebesparing
  Een egale vloer zorgt voor betere isolatie en gelijkmatige warmteverdeling, wat de efficiëntie van uw verwarmings- en koelsysteem verbetert en energiebesparing mogelijk maakt.
 • Meer woningwaarde
  Een goed geëgaliseerde vloer kan de waarde van uw huis verhogen, omdat potentiële kopers de waarde van goed onderhouden vloeren waarderen, wat hen de kosten en moeite bespaart om dit zelf aan te pakken

Kortom, het egaliseren van uw vloer is een investering die niet alleen de levensduur van uw vloerbedekking verlengt, maar ook de efficiëntie, gezondheid en waarde van uw woning verbetert. Wij komen u dan ook graag helpen met het egaliseren. Neem direct contact op en start het proces tot uw nieuwe droomvloer!

Wat kost het egaliseren van een ahydrietvloer?

Om een nauwkeurige prijs te kunnen bepalen voor het egaliseren van uw vloer, zijn er enkele dingen die we moeten weten. Hierbij kan u denken aan de oppervlakte van de vloer, de conditie waarin deze verkeert en de gewenste afwerking. Al deze factoren spelen een rol bij het vaststellen van de kosten voor de egalisatie van uw vloer. Maakt u zich geen zorgen, al deze details worden grondig doorgenomen tijdens onze kosteloze vloerinspectie op locatie en in de maatwerkofferte. 

We streven naar volledige transparantie en eerlijkheid in onze prijsstellingen. Daarom bieden wij enkel offertes op maat, afgestemd op uw specifieke behoeften en wensen. Egaliseer.nl is uw betrouwbare partner voor vloeregalisatie.

Onze werkwijze
U heeft besloten uw anhydriet vloer te laten egaliseren en bent bij Egaliseer.nl uitgekomen na (online) onderzoek. Top! Wij komen altijd geheel vrijblijvend langs om de conditie van de vloer te kunnen bekijken en beoordelen. We bepalen welke egaline er nodig zal zijn, hoe dik deze laag moet worden en of er vooraf nog moet worden gerepareerd. Met deze informatie kunnen we een zorgvuldige offerte opstellen met daarin een vaste prijs. Zodra u een definitief besluit heeft genomen plannen we een datum in en voor u het weet is de egalisatie dag aangebroken. We leggen graag uit wat er op deze dag gebeurt.

Reparaties aan anhydrietvloer
Heeft uw vloer duidelijke beschadigingen zoals scheuren, deuken of gaten? Dan moeten deze voorafgaand aan het egaliseren worden gerepareerd. We maken gebruik van een gipsgebonden reparatiemortel om alles op te vullen. 

Anhydrietvloer schuren
Om een optimale hechting van de egaline te garanderen, schuren we de anhydrietvloer met een speciale schuurmachine na het opvullen van beschadigingen. 

Primer aanbrengen
Zodra de vloer grondig is geschuurd maken we deze volledig stofvrij met een krachtige stofzuiger. Nu is de vloer klaar voor een laag primer. Ook dit draagt bij aan een optimale hechting van de egaline laag. 

Egaline op anhydriet aanbrengen
Ten slotte brengen we de egaline aan op de anhydrietvloer, waarbij we zowel machines als handmatige methodes kunnen toepassen. Dit is compleet afhankelijk van uw unieke situatie. De egaline wordt glad uitgestreken en zal vervolgens grondig moeten drogen

Anhydriet vloer laten egaliseren door Egaliseer.nl

Egaliseer.nl is uw vertrouwde partner als het gaat om het egaliseren van uw vloer. Ons team heeft jarenlange expertise in het egaliseren van diverse soorten vloeren, waaronder anhydriet, en staat dagelijks klaar om u te helpen. Of het nu gaat om een nieuwe of bestaande anhydrietvloer, wij zorgen ervoor dat deze mooi egaal en glad wordt. Dan kan uw vloerlegger ook prettig aan de slag.

Wij staan voor u klaar

Onze vakmannen werken snel en efficiënt om uw beschadigde of ongelijke vloer nauwkeurig te egaliseren. Dit doen wij met professionele technieken en materialen, zodat u zo lang mogelijk van uw vloerbedekking kunt genieten. Van grote tot kleine opdrachten, wij helpen u met plezier. Aarzel niet en vraag direct een offerte aan of neem persoonlijk contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bedankt voor uw vertrouwen in ons team!

Egaliseren 2.0 egaliseer.nl.jpg
Benieuwd geworden? Vraag hier een offerte aan!