Vragen? Neem contact met ons op Bel ons 085 - 0491722 Bel ons info@egaliseer.nl
Egaliseren Hoorn 2.0 (3).jpg
Betonvloer egaliseren

Betonvloer egaliseren

Wilt u een nieuwe vloer laten leggen, maar is uw betonnen ondervloer oneffen en ruw? Dan is het egaliseren van uw vloer een goede optie. Een goed geëgaliseerde ondervloer zorgt er namelijk voor dat u een perfecte egale basis heeft voor het plaatsen van een nieuwe vloer van verschillende soorten. Na het egaliseren is uw vloer geschikt om te bekleden met bijvoorbeeld tapijt, PVC, marmoleum en vinyl. Met egaliseren lossen we overigens ook vochtproblemen op en verlengen we de levensduur van uw vloerbedekking.

 

Zó egaliseren we de betonvloer

Tijdens het eerste bezoek bekijken we de staat van uw ondervloervloer. Op basis hiervan bepalen we welke egaline nodig is en tot welke dikte we egaliseren. Ook bepalen we welke egaline we aanbrengen. Met snelcement smeren we gaten en sleuven dicht. Grote oneffenheden verwijderen we met een flex of een kango. Met een speciale schuurmachine schuren we de vloer voor een betere hechting van de egaline. Na het schuren brengen we een geschikte primer aan. Welke primer dat wordt, hangt af van de staat van de ondervloer. De primer zorgt voor een optimale hechting van de egaline aan de betonvloer. Tot slot brengen we de egaline aan op de vloer. De egaline kunnen wij zowel machinaal als handmatig verwerken.

 

Klaar voor elke vloerbedekking

Een betonvloer uitvlakken is niet makkelijk. Wij raden daarom ook aan om hier iemand voor in te huren. Bij Egaliseer.nl hebben we ruime ervaring in het egaliseren van vloeren van elke grootte. Wij zorgen er met plezier voor dat uw vloer weer mooi egaal wordt. Hierdoor kunt u langer genieten van de nieuwe vloer die zal worden geplaatst.

 

Een andere ondervloer?

Heeft u geen betonvloer, maar moet uw vloer wel worden geëgaliseerd? Wij egaliseren verschillende soorten vloeren, namelijk: hout, fermacell, zandcement, anhydriet, tegels & vloerverwarming

 

Neem contact op

Met trots hebben wij gewerkt aan de volgende projecten

Zowel organisaties als vloerenlegbedrijven schakelen ons in voor het egaliseren van vloeren. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. We egaliseerden onder meer voor: 

Meer projecten
Egalisatie 2.jpg
Jupiter Rotterdam
Amersfoort 4
Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt
KPMG Amsterveen
KPMG Amstelveen

Hoe beton egaliseren?

Een van de eerste dingen waar onze specialisten naar kijken bij uw betonvloer is de staat waarin deze verkeert. Hiervoor komen wij gratis langs tijdens een vrijblijvende vloerinspectie op locatie. Eventuele beschadigingen en oneffenheden worden genoteerd en meegenomen in de offerte die u zal ontvangen.  


Stappen om uw betonvloer te egaliseren

Tijdens het egalisatie proces van de vloer zullen deze beschadigingen en oneffenheden worden hersteld voordat de vloer wordt geëgaliseerd. Nadat alle beschadigingen zijn afgehandeld zal er een primer worden aangebracht. Dit zorgt voor een betere hechting van de egaline laag op de betonvloer. Wanneer de primer is aangebracht en opgedroogd is het tijd voor de egaline, een soort vloeibaar cement. Onze vakmensen brengen dit aan op uw vloer en smeren dit zorgvuldig uit zodat het volledige oppervlak bedekt is. Vervolgens wordt dit vlak gemaakt met een egaliseerspaan en dan is het tijd om het te laten drogen. Een egaline laag op een betonvloer kan tussen de 2 en 50 mm dik zijn. Drogen kan daarom ontzettend verschillen in tijd.

 

Dikte van de egaline vloer

Egaline is geen goedkoop product, maar gelukkig heb je in de meeste gevallen maar een dunne laag nodig om het gewenste resultaat te behalen. Een egaline laag is daarom in de praktijk eigenlijk nooit dikker dan 2 tot 5 centimeter, maar in de meeste gevallen zal het zelfs ruim hieronder liggen. Meestal bedraagt de dikte van de egaline laag rond de 2 tot 5 mm. De benodigde dikte is volledig afhankelijk van de staat waarin uw vloer verkeert en het gewenste resultaat dat u wilt behalen.

 

Wanneer kan egaline niet gebruikt worden

Er zijn natuurlijk ook gevallen waarin in de ondervloer zodanig beschadigd is dat egaline geen mogelijkheid is. In dit soort gevallen kan u kiezen voor een ander cement product. Uit ervaring komt dit zelden voor.

Benieuwd naar de kosten? Vraag hier een offerte aan!

Wat kost het egaliseren van een ahydrietvloer?

Om een nauwkeurige prijs te kunnen bepalen voor het egaliseren van uw vloer, zijn er enkele dingen die we moeten weten. Hierbij kan u denken aan de oppervlakte van de vloer, de conditie waarin deze verkeert en de gewenste afwerking. Al deze factoren spelen een rol bij het vaststellen van de kosten voor de egalisatie van uw vloer. Maakt u zich geen zorgen, al deze details worden grondig doorgenomen tijdens onze kosteloze vloerinspectie op locatie en in de maatwerkofferte. 

We streven naar volledige transparantie en eerlijkheid in onze prijsstellingen. Daarom bieden wij enkel offertes op maat, afgestemd op uw specifieke behoeften en wensen. Egaliseer.nl is uw betrouwbare partner voor vloeregalisatie.

Onze werkwijze
U heeft besloten uw anhydriet vloer te laten egaliseren en bent bij Egaliseer.nl uitgekomen na (online) onderzoek. Top! Wij komen altijd geheel vrijblijvend langs om de conditie van de vloer te kunnen bekijken en beoordelen. We bepalen welke egaline er nodig zal zijn, hoe dik deze laag moet worden en of er vooraf nog moet worden gerepareerd. Met deze informatie kunnen we een zorgvuldige offerte opstellen met daarin een vaste prijs. Zodra u een definitief besluit heeft genomen plannen we een datum in en voor u het weet is de egalisatie dag aangebroken. We leggen graag uit wat er op deze dag gebeurt.

Reparaties aan anhydrietvloer
Heeft uw vloer duidelijke beschadigingen zoals scheuren, deuken of gaten? Dan moeten deze voorafgaand aan het egaliseren worden gerepareerd. We maken gebruik van een gipsgebonden reparatiemortel om alles op te vullen. 

Anhydrietvloer schuren
Om een optimale hechting van de egaline te garanderen, schuren we de anhydrietvloer met een speciale schuurmachine na het opvullen van beschadigingen. 

Primer aanbrengen
Zodra de vloer grondig is geschuurd maken we deze volledig stofvrij met een krachtige stofzuiger. Nu is de vloer klaar voor een laag primer. Ook dit draagt bij aan een optimale hechting van de egaline laag. 

Egaline op anhydriet aanbrengen
Ten slotte brengen we de egaline aan op de anhydrietvloer, waarbij we zowel machines als handmatige methodes kunnen toepassen. Dit is compleet afhankelijk van uw unieke situatie. De egaline wordt glad uitgestreken en zal vervolgens grondig moeten drogen

Kan ik zelf mijn betonvloer egaliseren?

Ja, je kan zelf je betonvloer egaliseren, maar dit kan een lastige klus zijn en om die reden is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen en onderzoek te doen naar de technieken.


Voorbereidingen om zelf een betonvloer te egaliseren

Als u zelf een betonvloer wilt egaliseren, zijn er een aantal stappen die u moet volgen. Allereerst is het belangrijk om de ondervloer grondig schoon te maken en te stofzuigen. Wanneer u eventuele grote beschadigingen heeft op de ondervloer, moet u deze vooraf repareren. Scheuren en gaten zullen moeten worden opgevuld. Nadat u al deze stappen heeft voltooid is het tijd om de vloer te schuren. Hiermee zorgt u ervoor dat de egalisatiemortel goed zal hechten met de vloer.


Aanbrengen van egaline op de betonvloer

Na alle voorbereiding aan de vloer is het nu eindelijk tijd om te beginnen met het aanbrengen van de egaline. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van hoeveel oppervlakte u heeft en de mate van de ongelijkmatigheid. De egaline moet over de vloeren worden uitgestreken en vervolgens wordt dit vlak gemaakt met een egaliseerspaan en dan is het tijd om het te laten drogen. U kunt dit doen met een egalinepomp of handmatig.


Wij helpen u graag!

Zoals u leest is het zeker mogelijk om dit zelf te doen, maar allesbehalve makkelijk. Het is daarom verstandig om een professional in te huren om uw vloer te laten egaliseren. Ons team van specialisten heeft jarenlange ervaring en kan u verzekeren van het beste resultaat. En, het bespaart u ook nog eens veel tijd, onderzoek en stress!

Welke vloeren zijn geschikt na beton egalisatie?

Wanneer u uw betonvloer heeft laten egaliseren is deze geschikt voor verschillende soorten vloeren zoals PVC, laminaat, parket en tapijt. Het is handig om te weten dat niet alle vloeren geschikt zijn voor een ondergrond van beton. Onze specialisten kunnen u adviseren over welke vloeren wel en niet geschikt zijn voor u.

Neem een kijkje tussen onze projecten om een beeld te krijgen van hoe uw vloer eruit zal komen te zien! Wie weet staat u hier binnenkort ook tussen! 

Kan je een ruwe betonvloer egaliseren met egaline?

Jazeker, een ruwe vloer egaliseren kan prima met egaline. Egaline is namelijk een middel om ruw beton glad te maken. Oneffenheden en beschadigingen in betonvloeren worden door de egaline opgevuld. Het zorgt voor een vlakke en egale afwerking van de vloer waardoor deze geschikt is voor PVC, laminaat en andere soorten vloeren. 


Benieuwd naar de kosten van een betonvloer egaliseren? Lees hier meer over de prijzen. 

Garagevloer egaliseren

De egalisatie van een garagevloer is in principe niets anders dan een normale betonvloer egaliseren. U wilt natuurlijk dat wij de garagevloer glad maken. Wij gaan daarom de garagevloer egaliseren en ervoor zorgen dat deze geen oneffenheden meer vertoont. Voordat we de garage egaliseren, maken wij natuurlijk een vrijblijvende offerte.

Neem contact met ons op

Betonvloer uitvlakken, glad maken of egaliseren

Betonvloer uitvlakken, betonvloer glad maken en betonvloer egaliseren zijn in principe dezelfde begrippen. De één noemt het uitvlakken, de ander glad maken en de ander egaliseren. 

Betonvloer laten egaliseren door Egaliseer.nl!

Egaliseer.nl is uw betrouwbare partner als het gaat om het egaliseren van uw vloer! Wij zijn gespecialiseerd in het egaliseren van alle soorten vloeren, waaronder betonvloeren, en hebben jarenlange ervaring in het egaliseren van vloeren. Of het nu gaat om een nieuwe of bestaande betonvloer, wij zorgen ervoor dat uw vloer vakkundig wordt geëgaliseerd. 

Onze vakmensen werken snel en efficiënt om uw ruwe vloer vakkundig te egaliseren. Dit doen we met de juiste technieken en de beste materialen zodat u zo lang mogelijk van uw vloer kan genieten. U kunt bij ons terecht voor kleine en grote opdrachten, we helpen u graag verder!

Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bedankt voor het vertrouwen in Egaliseer.nl!

Hoeveel kost het egaliseren van een betonvloer? 

Vloeregalisatie is altijd maatwerk. Zonder inventarisatie vooraf is het erg lastig om een definitieve prijs te werken. Wel kunnen we richtlijnen geven. Zo start de prijs per m2 op €6,00 voor een normale zandcement dekvloer met een egalisatie dikte van 2 tot 3mm. Hierbij maken we gebruik van een egalinepomp

 

Hoe berekenen wij onze prijs

Er zijn een aantal elementen die de prijs van egalisatie beinvloeden. Denk hierbij aan de oppervlakte van uw vloer, de staat waarin de ondergrond verkeert en de gewenste afwerking. Al deze factoren spelen een rol in het bepalen van de prijs voor het egaliseren van een betonvloer. Dit zal allemaal worden besproken tijdens een gratis vloerinspectie op locatie. Bij Egaliseer.nl bieden we een eerlijke prijs en een offerte op maat. U kunt ervan uitgaan dat uw betonvloer met vakmanschap en precisie zal worden geëgaliseerd. 

 

Vloer egaliseren? Vraag een prijs bij ons op!

Wilt u graag duidelijkheid over de kosten van het laten egaliseren van een vloer? Neem gerust even contact op. We komen dan bij u langs voor een inventarisatie, zonder verdere verplichtingen. We kunnen u dan precies vertellen wat de kosten worden. U beslist dan zelf wat u doet.

IK2_2903
Benieuwd geworden? Vraag hier een offerte aan!