Vragen? Neem contact met ons op Bel ons 085 - 0491722 Bel ons info@egaliseer.nl
Egaliseren Hoorn 2.0 (3).jpg
Betonvloer egaliseren

Betonvloer egaliseren

Wilt u een nieuwe vloer laten leggen, maar is uw betonnen ondervloer oneffen en ruw? Dan is het egaliseren van uw vloer een goede optie. Een goed geëgaliseerde ondervloer zorgt er namelijk voor dat u een perfecte, egale basis heeft voor het plaatsen van een nieuwe vloer. Na het egaliseren is uw vloer geschikt om te bekleden met bijvoorbeeld tapijt, PVC, marmoleum en vinyl. Daarnaast lost het vochtproblemen op en verlengt het de levensduur van uw vloerbedekking.

 

Zó egaliseren we de betonvloer

Tijdens het eerste bezoek bekijken we de staat van uw ondervloer. Op basis hiervan bepalen we welke egaline nodig is en tot welke dikte we egaliseren. Ook bepalen we welke egaline we aanbrengen. Met snelcement smeren we vervolgens gaten en sleuven dicht. Grote oneffenheden verwijderen we met een flex of een kango. Met een speciale schuurmachine schuren we dan de vloer voor een betere hechting van de egaline. Na het schuren brengen we een geschikte primer aan. Welke primer dat wordt, hangt af van de staat van de ondervloer. De primer zorgt voor een optimale hechting van de egaline aan de betonvloer. Tot slot brengen we de egaline aan op de vloer. Deze kunnen wij zowel machinaal als handmatig verwerken.

 

Een betonvloer uitvlakken is niet makkelijk. Wij raden daarom aan om hier iemand voor in te huren. Bij Egaliseer.nl hebben we ruime ervaring in het egaliseren van vloeren van elke grootte. Wij zorgen er met plezier voor dat uw vloer weer mooi egaal wordt. Hierdoor kunt u langer genieten van de nieuwe vloer die zal worden geplaatst. Heeft u geen betonvloer, maar moet uw vloer wel worden geëgaliseerd? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij egaliseren namelijk verschillende soorten vloeren, waaronder: hout en zandcement, maar ook fermacell vloerplaten, anhydriet, tegels & vloerverwarming.

Met trots hebben wij gewerkt aan de volgende projecten

Zowel organisaties als vloerenlegbedrijven schakelen ons in voor het egaliseren van vloeren. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. We egaliseerden onder meer voor: 

Meer projecten
Egalisatie 2.jpg
Jupiter Rotterdam
Amersfoort 4
Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt
KPMG Amsterveen
KPMG Amstelveen

Een ruwe betonvloer egaliseren: hoe werkt dat?

Een van de eerste dingen waar onze specialisten naar kijken bij uw betonvloer is de staat waarin deze verkeert. Hiervoor komen wij gratis langs tijdens een vrijblijvende vloerinspectie op locatie. Eventuele beschadigingen en oneffenheden worden genoteerd en meegenomen in de offerte die u daarna ontvangt. 


Stappen om uw betonvloer te egaliseren

Een oneffen betonvloer egaliseren is lastig. Voorafgaand aan het egalisatie proces van de vloer zullen beschadigingen en oneffenheden dan ook worden hersteld. Nadat alle beschadigingen zijn afgehandeld zal er een primer worden aangebracht. Dit zorgt voor een betere hechting van de egaline laag op de betonvloer. Wanneer de primer is aangebracht en opgedroogd is het tijd voor de egaline, een soort vloeibaar cement. Onze vakmensen brengen dit aan op uw vloer en smeren dit zorgvuldig uit zodat het volledige oppervlak bedekt is. Vervolgens wordt dit vlak gemaakt met een egaliseerspaan en dan is het tijd om het te laten drogen. Een egaline laag op een betonvloer kan tussen de 2 en 50 mm dik zijn. Drogen kan daarom ontzettend verschillen in tijd. Houd hier dan ook rekening mee bij het laten egaliseren van uw betonvloer.

 

Dikte van de egaline vloer

Egaline is geen goedkoop product, maar gelukkig is er in de meeste gevallen maar een dunne laag nodig om het gewenste resultaat te behalen. Een egaline laag is daarom in de praktijk eigenlijk nooit dikker dan 2 tot 5 centimeter. In de meeste gevallen zal het zelfs ruim hieronder liggen. Meestal bedraagt de dikte van de egaline laag rond de 2 tot 5 mm. De benodigde dikte is natuurlijk volledig afhankelijk van de staat waarin uw vloer verkeert. Een oneffen betonvloer egaliseren zal namelijk anders zijn dan een gladde vloer. Daarnaast is het afhankelijk van het gewenste resultaat dat u wilt behalen.

 

Wanneer kan egaline niet gebruikt worden

Er zijn natuurlijk ook gevallen waarin in de ondervloer zodanig beschadigd is dat egaline geen mogelijkheid is. In dit soort gevallen kunt u kiezen voor een ander cement product. Uit ervaring komt dit echter zelden voor.

Benieuwd naar de kosten? Vraag hier een offerte aan!

Kan ik zelf mijn betonvloer egaliseren?

Ja, u kunt zelf uw beton vloer egaliseren, maar dit kan een lastige klus zijn. Daarom is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen en onderzoek te doen naar de technieken.

Voorbereidingen om zelf een ruwe betonvloer te egaliseren

Als u zelf een al dan niet ruwe betonvloer wilt egaliseren, zijn er een aantal stappen die u moet volgen. Allereerst is het belangrijk om de ondervloer grondig schoon te maken en te stofzuigen. Wanneer u eventuele grote beschadigingen heeft op de ondervloer, moet u deze vooraf repareren. Een oneffen betonvloer egaliseren wordt immers lastig. Scheuren en gaten zullen dan ook moeten worden opgevuld. Nadat u al deze stappen heeft voltooid is het tijd om de vloer te schuren. Hiermee zorgt u ervoor dat de egalisatiemortel goed zal hechten met de vloer.

 

Egaline op uw betonvloer aanbrengen

Na alle voorbereiding aan de vloer is het nu eindelijk tijd om te beginnen met het aanbrengen van de egaline. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van hoeveel oppervlakte u heeft en de mate van de ongelijkmatigheid. De egaline moet over de vloeren worden uitgestreken. Vervolgens wordt dit vlak gemaakt met een egaliseerspaan en dan is het tijd om het te laten drogen. U kunt dit doen met een egalinepomp of handmatig.

 

Wij helpen u graag bij het egaliseren van uw betonvloer!

Zoals u leest is het zeker mogelijk om uw betonvloer zelf te egaliseren, maar is het allesbehalve makkelijk. Het is daarom verstandig om een professional in te huren om uw vloer te laten egaliseren. Ons team van specialisten heeft jarenlange ervaring en kan u verzekeren van het beste resultaat. Dit bespaart u veel tijd, onderzoek en onnodige stress!

Welke vloeren zijn geschikt na beton vloer egaliseren?

Wanneer u uw betonvloer heeft laten egaliseren is deze geschikt voor verschillende soorten vloeren zoals PVC, laminaat, parket en tapijt. Het is handig om te weten dat niet alle vloeren geschikt zijn voor een ondergrond van beton. Onze specialisten kunnen u adviseren over welke vloeren wel en niet geschikt zijn voor u. Neem een kijkje tussen onze projecten om een beeld te krijgen van hoe uw vloer eruit zal komen te zien. Wie weet staat u hier binnenkort ook tussen!

 

Is een ruwe of oneffen betonvloer egaliseren mogelijk met egaline?

Jazeker, een ruwe vloer egaliseren kan prima met egaline. Het is namelijk een middel om ruw beton glad te maken. Oneffenheden en beschadigingen in betonvloeren worden hiermee opgevuld. Het zorgt voor een vlakke en egale afwerking van de vloer. Daardoor is deze geschikt voor PVC, laminaat en andere soorten vloeren.

 

Garagevloer egaliseren

De egalisatie van een garagevloer is in principe niets anders dan een normale betonvloer egaliseren. U wilt natuurlijk dat wij de garagevloer glad maken. Wij gaan daarom de garagevloer egaliseren en ervoor zorgen dat deze geen oneffenheden meer vertoont. Voordat we de garage egaliseren, maken wij natuurlijk een vrijblijvende offerte.

 

Is er een verschil tussen betonvloer egaliseren, uitvlakken of glad maken?

Hier kunnen we heel kort over zijn: nee. De betonvloer egaliseren, uitvlakken of glad maken zijn in principe dezelfde begrippen. Alleen noemt de één het egaliseren, de ander uitvlakken of glad maken.

Betonvloer laten egaliseren door Egaliseer.nl!

Egaliseer.nl is uw betrouwbare partner als het gaat om het egaliseren van uw betonvloer! Wij zijn gespecialiseerd in het egaliseren van alle soorten vloeren, waaronder betonvloeren. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring met egaliseren. Of het nu gaat om een nieuwe of bestaande betonvloer, wij zorgen ervoor dat deze vakkundig wordt geëgaliseerd. 


Onze vakmensen werken snel en efficiënt om uw ruwe betonvloer vakkundig te egaliseren. Dit doen we met de juiste technieken en de beste materialen zodat u zo lang mogelijk van uw vloer kunt genieten. U kunt bij ons terecht voor kleine en grote opdrachten, we helpen u graag verder! Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bedankt voor het vertrouwen in Egaliseer.nl!

Hoeveel kost om een betonvloer te laten egaliseren?

Vloeregalisatie is altijd maatwerk. Of u nu een ruwe of oneffen betonvloer wilt laten egaliseren, of dat deze al glad is. Zonder inventarisatie vooraf is het dan ook erg lastig om een definitieve prijs te geven. Wel kunnen we richtlijnen geven. Zo start de prijs per m2 op €6,00 voor een normale zandcement dekvloer met een egalisatie dikte van 2 tot 3mm. Hierbij maken we gebruik van een egalinepomp. Lees hier meer over de prijzen.

 

Hoe berekenen wij onze prijs?

Er zijn een aantal elementen die de prijs van egalisatie beïnvloeden. Denk hierbij aan de oppervlakte van uw vloer, de staat waarin de ondergrond verkeert en de gewenste afwerking. Al deze factoren spelen een rol in het bepalen van de prijs om een beton vloer te egaliseren. Dit zal allemaal worden besproken tijdens een gratis vloerinspectie op locatie. Bij Egaliseer.nl bieden we een eerlijke prijs en een offerte op maat. U kunt ervan uitgaan dat uw betonvloer met vakmanschap en precisie zal worden geëgaliseerd. 


Wilt u graag duidelijkheid over de kosten? Neem gerust even contact op. We komen graag bij u langs voor een inventarisatie, zonder verdere verplichtingen. We kunnen u dan precies vertellen wat de kosten worden. U beslist daarna zelf wat u doet. Wel zo fijn toch?

Hoeveel kost het egaliseren van een betonvloer? 

Vloeregalisatie is altijd maatwerk. Zonder inventarisatie vooraf is het erg lastig om een definitieve prijs te werken. Wel kunnen we richtlijnen geven. Zo start de prijs per m2 op €6,00 voor een normale zandcement dekvloer met een egalisatie dikte van 2 tot 3mm. Hierbij maken we gebruik van een egalinepomp

 

Hoe berekenen wij onze prijs

Er zijn een aantal elementen die de prijs van egalisatie beinvloeden. Denk hierbij aan de oppervlakte van uw vloer, de staat waarin de ondergrond verkeert en de gewenste afwerking. Al deze factoren spelen een rol in het bepalen van de prijs voor het egaliseren van een betonvloer. Dit zal allemaal worden besproken tijdens een gratis vloerinspectie op locatie. Bij Egaliseer.nl bieden we een eerlijke prijs en een offerte op maat. U kunt ervan uitgaan dat uw betonvloer met vakmanschap en precisie zal worden geëgaliseerd. 

 

Vloer egaliseren? Vraag een prijs bij ons op!

Wilt u graag duidelijkheid over de kosten van het laten egaliseren van een vloer? Neem gerust even contact op. We komen dan bij u langs voor een inventarisatie, zonder verdere verplichtingen. We kunnen u dan precies vertellen wat de kosten worden. U beslist dan zelf wat u doet.

IK2_2903
Benieuwd geworden? Vraag hier een offerte aan!