Vragen? Neem contact met ons op Bel ons 085 - 0491722 Bel ons info@egaliseer.nl
Egaliseren Hoorn 2.0 (3).jpg
Zandcement dekvloer egaliseren

Zandcement dekvloer egaliseren

Overweegt u om een nieuwe vloerbedekking te installeren in uw woning, maar vertoont uw zandcement dekvloer onregelmatigheden zoals scheuren of deuken of is deze niet helemaal egaal en waterpas? Dan is het laten egaliseren van de ondervloer een belangrijke stap voordat u uw nieuwe vloer laat plaatsen. Een professioneel geëgaliseerde zandcement dekvloer vormt namelijk de egale basis die nodig is voor de installatie van diverse vloerbedekkingen, zoals hout, vinyl, tapijt, tegels of andere vloersoorten.

Door uw zandcement dekvloer vakkundig te laten egaliseren, bent u verzekerd van een vlakke en egale ondergrond. Deze perfecte basis zorgt niet alleen voor een vlekkeloze installatie van uw nieuwe vloerbedekking, maar verlengt ook de levensduur ervan. Uw nieuwe vloer zal minder snel breken of scheuren doordat deze dicht op de ondervloer ligt. Bovendien minimaliseert het egaliseren van de zandcement dekvloer het risico op vochtproblemen en biedt het extra isolatie en geluiddemping.

Laat ook uw zandcement dekvloer egaliseren

Wilt u ook een mooie gladde vloerafwerking met de juiste hechting? Laat uw zandcement dekvloer egaliseren door de professionals van egaliseer.nl

Neem contact op!

Zo egaliseren we de zandcement dekvloer

Tijdens ons eerste bezoek nemen we uitgebreid de tijd om de conditie van uw zandcement dekvloer te inspecteren. Deze grondige controle vormt de basis voor de beslissingen die we nemen met betrekking tot het egaliseren. We analyseren welke soort egaline nodig zal zijn en bepalen de ideale dikte voor het optimale resultaat. Daarnaast kiezen we zorgvuldig de juiste egaline voor uw specifieke situatie.

Om de zandcement dekvloer perfect voor te bereiden, gebruiken we snelcement om gaten en sleuven te dichten. Grotere oneffenheden worden vakkundig verwijderd met behulp van een flex of kango. Een speciale schuurmachine wordt ingezet om de vloer te schuren, wat de hechting van de egaline aanzienlijk verbetert. Na het schuren passen we een geschikte primer toe, die we selecteren op basis van de huidige staat van de ondervloer. Deze primer zorgt voor een optimale hechting van de egaline aan de zandcement dekvloer.

 

Egaline aanbrengen op zandcement dekvloer

Ten slotte brengen we met de grootste zorgvuldigheid de egaline aan op de zandcement dekvloer. Onze ervaren vakmensen zijn bedreven in zowel machinale als handmatige verwerking van egaline. Deze gedetailleerde aanpak verzekert u van een perfect geëgaliseerde zandcement dekvloer, klaar om de basis te vormen voor de vloerbedekking van uw keuze.

 

Kan egaline over zandcement?

Dit is een vraag die we vaak horen in onze branche. Het antwoord is een volmondig ja. Egaliseren met egaline is de manier om uw zandcement dekvloer mooi en egaal te krijgen zodat uw nieuwe vloerbedekking goed kan worden gelegd. Egaline is een vloeibaar middel dat wordt gebruikt om beschadigde vloeren te egaliseren. Het heeft de unieke eigenschap om zich aan te passen aan de contouren en vormen van de zandcement dekvloer, waardoor zelf de kleinste oneffenheden glad worden gemaakt. 

Wanneer we de egaline aanbrengen, creëren we niet alleen een prachtige egale ondergrond, maar maken we uw ondervloer ook sterker. Hij zal minder snel opnieuw beschadigen. Het egaliseermiddel vult gaten en scheuren, corrigeert hoogteverschillen en zorgt voor een uniform oppervlak.

 

Deskundig en vakkundig egaliseren

Ons team egaliseert uw ondervloer met precisie en vakmanschap. Het resultaat? Een perfecte ondergrond die de ideale basis vormt voor uw nieuwe vloerbedekking. We raden iedereen met een beschadigde ondervloer aan om deze vooraf te laten egaliseren. Zo heeft u langdurig plezier van uw nieuwe vloerbedekking en kan de vloerlegger zijn werk goed doen. Uw vloer zal stralen.

Met trots hebben wij gewerkt aan de volgende projecten

Zowel organisaties als vloerenlegbedrijven schakelen ons in voor het egaliseren van vloeren. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. We egaliseerden onder meer voor: 

Meer projecten
Egalisatie 2.jpg
Jupiter Rotterdam
Amersfoort 4
Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt
KPMG Amsterveen
KPMG Amstelveen

Kan een zandcement vloer worden geëgaliseerd?

Zeker, een ruwe zandcement vloer egaliseren is uitstekend mogelijk met egaline. Egaline is namelijk ontwikkeld om uw beschadigde zandcement vloer glad te maken. Oneffenheden en beschadigingen in zandcement dekvloeren worden effectief opgevuld door de egaline. Hierdoor ontstaat een vlakke en egale afwerking van de vloer, waardoor deze geschikt wordt voor verschillende soorten vloerbedekkingen zoals PVC, laminaat en meer.

Benieuwd naar de kosten van het egaliseren van een zandcement vloer? Lees hier meer over onze tarieven.

 

Hoelang moet de egaline drogen?

De droogtijd van egaline is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en de dikte van de aangebrachte laag.

Over het algemeen varieert de droogtijd van egaline tussen de 24 en 48 uur. In ideale omstandigheden, met een gematigde temperatuur en optimale luchtvochtigheid, kan de egaline sneller drogen. Het is echter belangrijk om geduldig te zijn en de voorgeschreven droogtijd aan te houden om de beste resultaten te garanderen.

Wanneer u de vloer te snel betreedt loopt u het risico op beschadigingen aan de egaline en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voor het aanbrengen van de uiteindelijke vloerbedekking, zoals PVC of laminaat, raden we u aan om de vloer minimaal 48 tot 72 uur te laten drogen. Op deze manier weet u 100% zeker dat alles grondig droog is en niet zal beschadigen. Voor vragen over het droogproces kunt u ons altijd bereiken.

 

Hoe lang mag je niet op de zandcementvloer?


Na het egaliseren van uw vloer is het van belang om de aangeraden droogtijd van de egaline aan te houden voordat u deze weer betreedt. We raden aan gedurende minimaal 24 tot 48 uur niet op de geëgaliseerde vloer te lopen. De exacte droogtijd kan variëren, afhankelijk van factoren zoals het type egaline, de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid.

Door tijdens deze periode geen druk en gewicht op de egaline te zetten, zal deze gelijkmatig kunnen uitharden. Te vroeg betreden kan het drogen van de egaline verstoren, wat kan leiden tot deuken of andere soorten schade aan het oppervlak.

 

Aangeraden droogtijd egaline


Ons team zal u voorafgaand altijd informeren over de aangeraden droogtijd vanuit de fabrikant. Elke egaline soort heeft een andere aangeraden droogtijd. Ook de dikte van de egaline laag kan de droogtijd beïnvloeden. Het naleven van deze droogtijd zorgt ervoor dat uw egaline grondig kan drogen en vervolgens helemaal klaar is voor het leggen van uw nieuwe vloer. Mocht u nog vragen hebben over de droogtijd, kunt u ons altijd bereiken. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Voordelen zandcement egaliseren

Het egaliseren van een zandcement dekvloer biedt verschillende voordelen die bijdragen aan de duurzaamheid en functionaliteit van de vloer. Een aantal van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Egale ondergrond
  Egaliseren zorgt voor een perfect vlakke en egale ondergrond. Hierdoor wordt de basis gelegd voor een strakke en professionele afwerking van de uiteindelijke vloerbedekking, of het nu gaat om tegels, hout, vinyl of tapijt.
 • Repareert oneffenheden
  Egaliseren vult gaten, scheuren en andere oneffenheden in de zandcement dekvloer op. Dit resulteert in een glad oppervlak zonder onregelmatigheden, waardoor de levensduur van de nieuwe vloerbedekking wordt bevorderd.
 • Voorkomt vochtproblemen
  Egaliseren helpt bij het creëren van een barrière tegen vocht. Dit is vooral belangrijk om te voorkomen dat vocht vanuit de ondergrond de nieuwe vloerbedekking aantast.
 • Verbeterde isolatie en geluidsdemping
  Een goed geëgaliseerde zandcement dekvloer kan de thermische isolatie verbeteren en geluid dempen. Dit draagt bij aan een comfortabelere en energiezuinigere leefomgeving.
   

Kortom, het egaliseren van uw zandcement dekvloer is een investering die niet alleen de levensduur van uw vloerbedekking verlengt, maar ook de efficiëntie, gezondheid en waarde van uw woning verbetert. Wij komen u dan ook graag helpen met het egaliseren. Neem direct contact op en start het proces tot uw nieuwe droomvloer!

Kosten zandcement vloer egaliseren

Om een precieze prijs te kunnen bepalen voor het egaliseren van uw zandcement vloer, zijn er enkele gegevens die we moeten verzamelen. Hierbij spelen factoren zoals de oppervlakte van de vloer, de huidige conditie ervan en de gewenste afwerking een cruciale rol. Deze factoren worden grondig besproken tijdens onze kosteloze vloerinspectie op locatie en worden meegenomen tijdens het opzetten van uw maatwerkofferte. 

Wij streven naar volledige openheid en eerlijkheid in onze prijsvorming. Daarom presenteren wij enkel offertes die nauwkeurig zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en voorkeuren. Egaliseer.nl fungeert als uw betrouwbare partner voor vloeregalisatie, waarbij transparantie en maatwerk centraal staan.

 

Zandcement dekvloer laten egaliseren voor Egaliseer.nl

Egaliseer.nl is uw betrouwbare partner voor het egaliseren van diverse vloertypen, waaronder zandcement en vele andere soorten ondervloeren. Met jarenlange expertise staan onze vakmensen dagelijks paraat om u te ondersteunen, ongeacht of het om een nieuwe of bestaande vloer gaat. Of het nu zandcement, beton, anhydriet of iets anders is, wij zorgen ervoor dat uw vloer mooi egaal en glad wordt, waardoor uw vloerlegger optimaal aan de slag kan.

 

Enkel het beste voor onze klanten

Onze vakmannen hanteren een snelle en efficiënte aanpak om beschadigde of ongelijke vloeren nauwkeurig te egaliseren. Met professionele technieken en hoogwaardige materialen zorgen wij ervoor dat u langdurig plezier zal hebben van uw vloerbedekking. Of het nu om een omvangrijke klus gaat of een kleinere opdracht, wij helpen u met toewijding. Aarzel niet en vraag direct een offerte aan of neem persoonlijk contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Hartelijk dank voor uw vertrouwen in ons team!