Vragen? Neem contact met ons op Bel ons 085 - 0491722 Bel ons info@egaliseer.nl
Egaliseren apollo 4.0.jpg
Tegelvloer egaliseren

Tegelvloer laten egaliseren

Heeft u een tegelvloer en wilt u daaroverheen een nieuwe vloerbedekking leggen, zoals PVC, marmoleum of vinyl? Laat de oude tegelvloer (of plavuizen) egaliseren. Dit voorkomt dat alle oneffenheden zichtbaar blijven. Egaliseer.nl is specialist in het egaliseren van tegelvloeren.

Uw nieuwe vloerbedekking gaat langer mee

De tegelvloer moet druk en trekvast zijn. Dit om scheurvorming in de toekomst te voorkomen. Door de tegelvloer of plavuizen op de juiste manier te egaliseren, gaat de nieuwe vloerbedekking langer mee. We kunnen uw oude tegelvloer egaliseren in diktes van 2 tot 50 mm.

Zó egaliseren we de tegelvloer

We komen bij u langs. Tijdens dit bezoek bekijken we de staat van de tegelvloer. Bij het egaliseren van een tegelvloer dienen een aantal belangrijke factoren opgelost te worden, voordat wij aan de slag kunnen. Wij helpen en adviseren u hier graag bij. Gaten en sleuven smeren we dicht met snelcement. Grote oneffenheden in de vloer verwerken we met een flex of een kango. De tegelvloer wordt geschuurd en vervolgens grondig stofvrij gemaakt. Vervolgens behandelen we de vloer met een speciale tegelprimer. Deze primer zorgt voor een optimale hechting van de egaline aan de tegelvloer of plavuizen. Tot slot brengen we een speciale spanningsarme en vezelversterkte egaline aan. We kunnen de egaline zowel machinaal als handmatig verwerken.

Laat ook uw tegelvloer egaliseren

Wilt u ook een mooie gladde vloerafwerking met de juiste hechting? Laat uw oude tegelvloer egaliseren door de professionals van egaliseer.nl.

Neem contact op

Met trots hebben wij gewerkt aan de volgende projecten

Zowel organisaties als vloerenlegbedrijven schakelen ons in voor het egaliseren van vloeren. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. We egaliseerden onder meer voor: 

Meer projecten
KPMG Amsterveen
KPMG Amstelveen
Project Scalehub.jpg
Scalehub Amsterdam
Kerkelijk Centrum Zeist
Kerkelijk centrum Zeist
Waarom een tegelvloer egaliseren?

Een egale ondervloer zorgt ervoor dat uw nieuwe vloer naar behoren kan worden geplaatst en een zo lang mogelijke levensduur zal hebben. Wanneer u uw tegelvloer vooraf niet laat egaliseren kunnen er drukplekken ontstaan waardoor uw nieuwe vloer kan gaan kraken of in sommige gevallen zelfs scheuren. Dat wilt u natuurlijk voorkomen! Wij helpen u graag met het egaliseren van uw tegelvloer zodat u gegarandeerd kan genieten van uw nieuwe vloer. 

Neem direct contact met ons op om een gratis vloerinspectie op locatie in te plannen!

Een andere vloersoort laten egaliseren? Geen probleem! Wij egaliseren een ruim aanbod aan vloersoorten, namelijk beton, zandcement, anhydriet, fermacell, hout & vloerverwarming. Onze specialisten staan klaar om u van dienst te zijn!

Wat gebeurt er als ik mijn tegelvloer niet egaliseer?

Bij het plaatsen van een nieuwe vloer over een niet geëgaliseerde ondergrond, zoals een tegelvloer, kan er schade ontstaan aan uw nieuwe vloer. Veel tegelvloeren hebben beschadigingen gekregen door het gebruik. Dit kunnen dingen zijn zoals deukjes, scheuren of zelf stukken die zijn afgebroken. Als u deze beschadigingen vooraf niet opvult, kan uw nieuwe vloer stuk gaan. 

Dit is gemakkelijk te voorkomen door uw tegelvloer professioneel te laten egaliseren voor de plaatsing van uw nieuwe vloer. Houd er wel rekening mee dat u de geëgaliseerde vloer voldoende laat drogen voordat u uw nieuwe vloer plaatst. 


 

Kunt u een tegelvloer laten egaliseren?

Jazeker, het egaliseren van een tegelvloer is mogelijk. Veel mensen kiezen tegenwoordig bewust voor een tegelvloer in huis, maar wie bijvoorbeeld een oudere woning koopt en daar de huidige tegelvloer niet wilt houden, kan kiezen voor het laten egaliseren van de bestaande tegelvloer. Hiermee wordt uw vloer klaargemaakt voor de plaatsing van een nieuwe vloer, zoals bijvoorbeeld PVC of laminaat. Het is belangrijk om een egale ondergrond te hebben om beschadigingen aan de nieuwe vloer te voorkomen.

Het is echter niet gemakkelijk om een tegelvloer te egaliseren. Er is specialistische kennis voor nodig om het secuur en vakkundig te kunnen uitvoeren. Daarom raden wij iedereen aan om een professional in te huren voor het klaren van de klus. Een professional heeft veel ervaring met het egaliseren van tegelvloeren en weet waar hij op moet letten. Door te kiezen voor een egaliseer specialist bent u ervan gegarandeerd dat uw vloer mooi egaal zal worden. En, het bespaart u ook nog eens veel tijd, stress en onderzoek. Bent u klaar om de stap naar uw droomvloer te zetten? Neem dan gemakkelijk contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Kan ik zelf mijn tegelvloer egaliseren?

Het is in principe mogelijk om zelfstandig uw tegelvloer te egaliseren, maar wij raden altijd aan om het over te laten aan een professional. Hierdoor bent u altijd gegarandeerd van succes en hoeft u zich geen zorgen te maken over het resultaat. 

Mocht u de uitdaging toch zelf willen aangaan, raden we u aan om grondig onderzoek te doen naar het proces en alle juiste materialen in huis te halen. Probeer het proces niet te overhaasten en neem de tijd om uw vloer te egaliseren. Mocht dit alles toch als veel stress en werk klinken? Dan kan u gemakkelijk een gratis vloerinspectie bij ons inplannen! Voorkom teleurstelling en kies voor egaliseer.nl! 
 

Hoe egaliseert u een tegelvloer?

Het egaliseren van een tegelvloer vereist kennis, vaardigheid en de juiste gereedschappen. Daarom raden wij u aan om dit door een van onze specialisten te laten doen. Wanneer u kiest voor egaliseer.nl zal uw tegelvloer vakkundig worden geëgaliseerd. Allereerst komen wij langs op locatie voor een gratis vloerinspectie. Onze specialisten bekijken uw tegelvloer grondig en zullen de ruimte opmeten. Op deze manier kunnen wij een vaste prijs berekenen en vaststellen hoeveel en welke materialen er nodig zullen zijn voor de klus. We plannen een afspraak in en komen vervolgens langs om uw tegelvloer mooi egaal te maken.

Tijdens deze afspraak worden eventuele genoteerde beschadigingen hersteld met snelcement. De volgende stap in het egaliseer proces is om de tegelvloer te schuren en stofvrij te maken. Onze specialisten schuren uw volledige tegelvloer en maken deze vervolgens helemaal stofvrij zodat de primer kan worden aangebracht. Het is belangrijk om een goede primer aan te brengen op de tegelvloer voordat de egaline laag wordt gelegd. Met deze primer garanderen we dat de egaline goed zal hechten met uw tegelvloer. In de laatste stap brengen onze vakmensen een laag egaline aan en spreiden ze deze uit over de volledige ruimte. De dikte van deze laag is afhankelijk van uw tegelvloer. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. Wanneer de egaline droog is, is uw geëgaliseerde vloer klaar voor de plaatsing van uw nieuwe vloer. 

Benieuwd naar de kosten? Vraag hier een offerte aan!

Tegelvloer met beschadigingen egaliseren

Het kan natuurlijk voorkomen dat de tegelvloer in uw woning door de jaren heen beschadigingen heeft gekregen. Hierbij kan u denken aan scheuren of kleine gaten. Het is niet verstandig om uw nieuwe vloer hier zomaar overheen te leggen. Dat kan namelijk zorgen voor beschadigingen aan uw nieuwe vloer. 

Bij het egaliseren van een tegelvloer kijken wij vooraf altijd eerst of er beschadigingen aan de vloer zijn. Dit gebeurt tijdens de gratis vloerinspectie en zal altijd transparant naar u worden gecommuniceerd. Alle beschadigingen aan de tegelvloer zullen voor het egaliseren worden hersteld met een product genaamd snelcement. Scheuren en gaten worden opgevuld en vervolgens glad geschuurd zodat de vloer klaar is voor de egaline laag.

Kortom, beschadigingen aan uw tegelvloer zijn geen enkel probleem en kunnen vakkundig worden opgelost door onze specialisten. 

 

Hoelang duurt een tegelvloer egaliseren?

De tijd die nodig is om een tegelvloer te egaliseren kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de oppervlakte van de vloer en de staat waarin deze verkeert. Uit ervaring blijkt dat het egaliseren van een tegelvloer enkele uren tot een dag duurt. Hier zit de aangeraden droogtijd niet bij inbegrepen. 

Neem contact op met onze specialisten om een schatting te krijgen over hoe lang het bij uw tegelvloer zal duren.


 

Gratis vloerinspectie op locatie 

Voordat wij een project aannemen komen we altijd bij u langs voor een gratis vloerinspectie. Dit is ontzettend belangrijk om een gevoel te krijgen van de vloer en de ruimte. Ook vinden we het belangrijk om u te leren kennen en te adviseren over uw vloer.

Tijdens een gratis vloerinspectie bekijken we uw vloer grondig en noteren we eventuele beschadigingen zodat deze kunnen worden hersteld voorafgaand het egaliseren. Ook meten we de ruimte op. Dit alles zal worden gedaan in uw bijzijn en transparant worden gecommuniceerd. Zo weet u waar uw geld naartoe gaat en bent u gegarandeerd van de beste service! Vragen of opmerkingen tijdens of na de vloerinspectie? Stel ze gerust. Onze specialisten leggen graag alles voor u uit! 

 

Waarom kiezen voor egaliseer.nl? 

Met een team van ervaren vakmensen zijn wij uw betrouwbare partner als het gaat om het egaliseren van uw vloer. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in het egaliseren van tegelvloeren, maar ook in het egaliseren van hout, beton, fermacell, zandcement, anhydriet & vloerverwarming. Kortom, wij staan voor iedereen klaar!


Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het egaliseren van vloeren en hebben alle nodige kennis en vaardigheden om uw vloer te behandelen met egaline. Hand in hand met de beste materialen en juiste technieken bent u gegarandeerd van het gewenste resultaat. 

Of uw ruimte nou groot of klein is, dat maakt voor ons niet uit! We helpen iedereen met plezier! U kunt gemakkelijk een offerte aanvragen of contact met ons opnemen om de mogelijkheden voor uw vloer te bespreken. We bedanken graag iedereen voor het vertrouwen in ons team en hopen u snel te mogen ontmoeten! 


 

Wat kost het egaliseren van een tegelvloer?

We snappen dat u wilt weten wat dit allemaal gaat kosten. Het is echter moeilijk om een prijs te bepalen wanneer we hier niet alle nodige informatie voor hebben. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal punten. Dit zijn dingen zoals de oppervlakte van de tegelvloer. Hoe kleiner uw ruimte, hoe goedkoper het zal zijn. Ook de staat van de originele tegelvloer speelt een rol in het bepalen van de prijs.

De minimum prijs per m2 is €6,00. Hierbij gaan we uit van een normale zandcement dekvloer met een egalisatie dikte van 2 tot 3mm. Hierbij gebruiken we altijd een egalinepomp.

Om u een passende prijs te geven komen we graag langs voor een gratis vloerinspectie. Tijdens deze inspectie kijken we naar de staat van de vloer, meten we de ruimte op en bespreken we de gewenste afwerking. Vanaf daar kunnen we u een definitieve prijs geven en kunnen we een datum inplannen om te komen egaliseren. De prijs die u ontvangt is een sluitende prijs en zal achteraf niet meer afwijken. 

IK2_2930
Benieuwd geworden? Vraag hier een offerte aan!