Vragen? Neem contact met ons op Bel ons 085 - 0491722 Bel ons info@egaliseer.nl
Egaliseren apollo 4.0.jpg
Houten vloer egaliseren

Houten vloer laten egaliseren

Wilt u vloerbedekking over een houten vloer leggen? Laat de vloer dan eerst egaliseren. Dit voorkomt dat de kleinste oneffenheden zichtbaar worden. Dat is een gespecialiseerde klus, die vraagt om kennis en ervaring. Wij hebben alles in huis voor het egaliseren van de houten vloer.

Snel, vakkundig en goedkoop

De afgelopen jaren egaliseerden we al vele houten vloeren. We doen dit dus snel, vakkundig en goedkoop. Of het nu gaat om spaanplaatvloeren, kurkvloeren, OSB-vloeren of underlaymentvloeren. Wij egaliseren in diktes van 2 tot 50 mm. Na het egaliseren werkt u deze ondervloer af met elke gewenste vloerbedekking, zoals PVC, marmoleum of vinyl.

Zó egaliseren we de houten ondervloer

Tijdens het eerste bezoek bekijken we de staat van de houten vloer. Ook bepalen we welke egalinedikte nodig is en welke vloerbedekking wordt aangebracht op de egaline. Gaten, sleuven en kieren smeren we dicht met snelcement. We schuren de houten vloer met een schuurmachine. Daarna maken we de vloer stofvrij. Dit zorgt voor een optimale hechting van de egaline op de houten vloer. Na het schuren brengen we een geschikte primer aan. Deze primer zorgt voor een optimale hechting van de egaline op de houten ondervloer. Tot slot brengen we speciale spanningsarme en vezelversterkte egaline aan op de houten vloer. We kunnen de egaline zowel machinaal als handmatig verwerken.

Laat ook uw houten vloer egaliseren

Wilt u ook een mooie gladde vloerafwerking met de juiste hechting? Laat uw oude houten vloer egaliseren door de professionals van egaliseer.nl.

Neem contact op

Met trots hebben wij gewerkt aan de volgende projecten

Zowel organisaties als vloerenlegbedrijven schakelen ons in voor het egaliseren van vloeren. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. We egaliseerden onder meer voor: 

Meer projecten
Plegt Vos.JPG
Plegt-Vos
Egaliseren apollo 2
New Day Amsterdam
Amersfoort 4.jpg
Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt

Waarom een houten vloer egaliseren

Veel oudere huizen hebben een houten ondervloer. Deze zijn niet altijd meer egaal en hebben vaak deukjes en hobbels. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe vloer mooi komt te liggen is het egaliseren van een houten vloer in de meeste gevallen een aanrader. Gelukkig brengt het meerdere voordelen met zich mee. Het ziet er niet alleen mooier en netter uit, maar zorgt er ook voor dat de levensduur van uw nieuwe vloer langer wordt. Een geëgaliseerde houten vloer voorkomt namelijk dat er drukplekken ontstaan die ervoor kunnen zorgen dat uw vloer kan gaan kraken of in sommige gevallen zelfs scheuren. Verder zorgt het egaliseren van uw houten vloeren in zijn geheel voor een betere ondergrond voor bijvoorbeeld PVC, parket of laminaat.

Benieuwd naar de kosten? Vraag hier een offerte aan!

Kan ik zelf een houten vloer egaliseren?

Het is mogelijk om zelf uw houten vloer te egaliseren, maar wij raden u aan om het door een specialist te laten doen. Een houten vloer egaliseren vergt aardig wat ervaring en kennis om vakkundig te kunnen uitvoeren. Elke oneffenheid in uw ondervloer zal zichtbaar zijn onder uw mooie nieuwe vloer en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat de houten vloer goed wordt geëgaliseerd om problemen als drukplekken, kraken en scheuren uit de weg te gaan. Op deze manier kan u langer genieten van uw nieuwe vloer! Ons team van vakmensen helpt u hier graag bij. Neem direct contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor het egaliseren van uw houten vloer.

 

Houten vloer laten egaliseren door egaliseer.nl 

Het egaliseren van uw houten vloer is niet niks, en daarom ook beter uit te besteden aan een betrouwbare egaliseer specialist. Hiervoor bent u bij Egaliseer.nl aan het juiste adres. Ons team van professionele vakmensen heeft jarenlange ervaring onder de riem en zal uw houten vloer snel en vakkundig voor u egaliseren.

Het egaliseren van een houten vloer vergt kennis, ervaring en de juiste materialen en is hierdoor dus een specialistische klus in huis.  Bij Egaliseer.nl werken we uitsluitend met kwalitatieve materialen en apparatuur, zodat we de kwaliteit van het werk kunnen garanderen. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het egaliseren van houten vloeren en weten precies wat er nodig is om uw houten vloer, of andere vloersoorten, perfect egaal te maken. 


U kunt rekenen op een persoonlijke service en een op maat gemaakte oplossing voor uw houten vloer. Om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren komen specialisten graag bij u langs voor een gratis vloerinspectie. Wij streven naar een professionele en efficiënte aanpak, waarbij we vakkundig en precies ons werk uitvoeren zodat u snel kan genieten van uw nieuwe vloer. Vraag direct een gratis offerte aan!

 

 

Welke vloersoorten egaliseren jullie?

Bij Egaliseer.nl bieden we een ruim aanbod aan vloeregalisatie opties. Wij egaliseren niet alleen houten vloeren, maar ook vloeren van beton, zandcement, anhydriet, fermacell, tegels & vloerverwarming. U hoeft zich dus geen zorgen te maken wanneer u geen houten vloer heeft! We helpen u graag verder bij bovenstaande vloersoorten. Staat uw vloersoort er niet tussen? Neem dan contact met ons op en we kijken graag wat we voor u kunnen betekenen. 

 

Egaline op hout

De naam zegt het al, maar bij het egaliseren van een houten vloer maken we gebruik van egaline. Dit is een vloeibaar product dat we in een dunne laag van 3 tot 5 mm over de houten vloer zullen aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de oneffenheden op uw houten vloer worden opgevuld, waardoor de vloer mooi egaal zal worden en klaar is voor de door u gekozen nieuwe vloerbedekking.Het is echter wel van belang dat u de egaline goed laat drogen voordat u er uw nieuwe vloer overheen plaatst. Het droogproces duurt gemiddeld 6 tot 12 uur. Dit is afhankelijk van de dikte van de egaline laag. We leggen u graag in meer detail uit hoe we dit aanpakken. Lees hier meer over de stappen die wij volgen tijdens het egaliseren.

 

Egaliseren voor PVC

Bent u van plan om een PVC vloer te laten leggen? Dan is het belangrijk dat uw ondergrond vooraf vlak en egaal is. In de meeste gevallen is het egaliseren van uw houten vloer dan ook noodzakelijk. Er zijn verschillende manieren om een houten vloer te egaliseren voor PVC. Een van deze manieren is om de houten vloer te egaliseren met egaline. Wij raden u aan om een van onze specialisten in te schakelen om u te adviseren over het egaliseren van uw houten vloer.

 

Egaliseren voor parket

Wanneer u een parketvloer wilt laten leggen over uw houten ondervloer in uw woning is het van belang dat de ondergrond vooraf volledig egaal wordt gemaakt. Dit kan u doen door uw houten vloer te laten egaliseren met egaline. Op deze manier bent u er zeker van dat uw nieuwe parketvloer op een rechte ondergrond wordt geplaatst en een langere levensduur zal hebben. Wij helpen u graag verder met het egaliseren van uw houten vloer. Vraag een gratis offerte aan en dan komen wij langs voor een vrijblijvende vloerinspectie!

 

Egaliseren over vloerverwarming of OSB vloer 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vloerverwarming te laten aanleggen onder een houten vloer. Om dit goed te kunnen doen moet de ondervloer egaal zijn. Dit kan je bereiken door je houten vloer vooraf te laten egaliseren met een laag egaline van 1 tot 3 mm. Nadat deze laag volledig is opgedroogd is hij geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Gaat u niet voor vloerverwarming, maar wilt u toch uw vloer laten egaliseren? Lees meer over de soorten vloeren die wij egaliseren.

U kunt uw houten vloer ook egaliseren door gebruik te maken van OSB-platen. Dit is een plaat gemaakt uit meerdere lagen houtschilfers. De randen van deze platen bevatten een groefverbinding waardoor de platen makkelijk aan elkaar kunnen worden verbonden. Er zal op deze manier onderling vrijwel geen niveauverschil ontstaan waardoor uw vloer mooi vlak wordt.

 

 

Kosten voor het egaliseren van een houten vloer

Zoals bij elk project in en rondom uw huis wilt u natuurlijk weten wat het gaat kosten. Er is echter geen vast bedrag dat we u kunnen geven voor het egaliseren van uw houten vloer. De kosten van het egaliseren van een houten vloer zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren. De twee grootste factoren zijn de grootte van de vloer en de nodige techniek. Bij een grotere vloer maken wij namelijk gebruik van een egaline pomp en bij kleinere oppervlaktes egaliseren we handmatig. Om deze reden komen we altijd eerst vrijblijvend langs op locatie om de vloer te inspecteren. 


Het minimumbedrag van een groot vloeroppervlakte bedraagt €6,00 per vierkante meter. Het gaat hier dan om een normale zandcemente dekvloer die moet wordern geegaliseerd met een dikte van 2-3 mm. Hierbij uitgaande dat gebruik wordt gemaakt van een egalinepomp

 

Benieuwd wat het u gaat kosten?

Tijdens deze inspectie kijken we grondig naar de houten vloer en bepalen we welke egalisatie techniek er nodig zal zijn. Met deze informatie stellen we een vrijblijvend voorstel en offerte op. Hierin zal uiteraard de prijs vermeld staan en de redenering hierachter. Zodra u uw beslissing heeft genomen plannen we de opdracht in en komen we zo snel mogelijk uw houten vloer egaliseren.

IK2_2903
Benieuwd geworden? Vraag hier een offerte aan!