Vragen? Neem contact met ons op Bel ons 085 - 0491722 Bel ons info@egaliseer.nl

Vloer egaliseren

Egaliseren (50 tot 2500 m2 per dag)

Wij egaliseren vloeren vanaf 50 m2. Met onze jarenlange kennis en ervaring zijn we dé specialist in het egaliseren van grote vloeroppervlakten. Dit doen we met behulp van onze egaliseerpomp óf – bij kleinere oppervlakten – handmatig. Daarmee egaliseren we grote oppervlakten tot circa 2500 m2 per dag. We egaliseren praktisch elk type ondervloer. Afhankelijk van de ondervloer kiezen we voor een specifieke egalisatie. We egaliseren diktes van 2mm tot 50mm en krijgen dus ook heel ongelijke vloeren goed vlak.

Onze aanpak? Zie hier!

De ondervloeren die wij egaliseren zijn:

Onze aanpak:

1. Afspraak op locatie

Geen vloer is hetzelfde. Daarom komen we langs op locatie. Op basis van deze inventarisatie bepalen we het type egalisatie en de dikte waarin we deze moeten opbrengen. Dit hangt af van het type ondergrond, de staat van de ondergrond en de gewenste afwerkvloer. Ook bepalen we onze aanpak: egaliseren we handmatig of met onze egalinepomp?

2. Voorstel en offerte

Op basis van onze inspectie, brengen we een voorstel (met advies over onze aanpak) en een offerte uit. Bent u hiermee akkoord? Dan plannen we de opdracht in.

3. Ondervloer schuren

We schuren altijd eerst de ondervloer. Hiermee verwijderen we de grootste onregelmatigheden. Ook draagt een goed geschuurde vloer bij aan een optimale hechting van de egaline.

4. Aansmeren en flexen van de ondervloer

Zitten er diepe kuilen, sleuven of gaten in de vloer? Dan smeren we deze aan. Zijn er uitstekende delen, dan flexen we deze. Tot slot stofzuigen we de vloer zorgvuldig, met speciale aandacht voor de kanten. De vloer moet stofvrij zijn voor aanbrengen van de primer. Dit zorgt een betere hechting.

5. Primer aanbrengen

Het is belangrijk dat het egalisatiemiddel goed hecht aan de ondervloer. Daarom brengen we een primer aan. We passen diverse primers toe, afhankelijk van de ondervloer, het vochtpercentage en de ruimte. Ligt de vloer direct op het zandbed of is de vloer onvoldoende geventileerd, dan brengen we een vochtscherm aan. Dit voorkomt schade aan de vloerafwerking vanwege optrekkend vocht vanuit de ondergrond.

6. Egaliseren

Het is zover: we brengen de egalinelaag aan op de vloer. Met een rakel verdelen we het egalisatiemiddel en met een prikkenroller ontluchten we de egalinelaag.

Grote oppervlakten egaliseren we met behulp van onze egalinepomp met slangen. Deze pomp staat in onze vrachtwagen, naast de zakken met egalinemortel, waterton en een aggregaat. Met onze egalinepomp egaliseren we tot 2.500 m2 per dag.

Kleinere vloeroppervlakten egaliseren we handmatig. Hiervoor gebruiken we een mixer op locatie voor het aanmaken van de egaline.

7. Laten drogen

Na het egaliseren moet de vloer even drogen. Na circa 6 uur is de vloer beloopbaar.

Kies ook voor een professionele vloerbewerking

Neem contact op

Egaliseren 2.0 egaliseer.nl.jpg
Benieuwd geworden? Vraag hier een offerte aan!