Vragen? Neem contact met ons op Bel ons 085 - 0491722 Bel ons info@egaliseer.nl

Vloer egaliseren

Vloer laten egaliseren

Gaat u verhuizen naar uw nieuwe woning, maar wilt u eerst de vloer aanpakken? Of wilt u uw huidige vloer upgraden? Dan bent u waarschijnlijk al een tijdje aan het vergelijken en onderzoeken over welke vloer het gaat worden. Er is tegenwoordig zoveel keus. Laat die nieuwe droomvloer maar komen!

Vloer laten egaliseren

Er bestaan veel verschillende ondervloeren die vaak toe zijn aan egalisatie. Ons team heeft jarenlange professionele ervaring in het egaliseren van veel soorten vloeren. We helpen u daarom ook graag verder.

De ondervloeren die wij egaliseren zijn:

Welk type ondervloer u ook heeft, ons ervaren team zorgt voor een perfect geëgaliseerde ondergrond, zodat uw nieuwe vloerbedekking strak en egaal kan worden geïnstalleerd in uw woning. Neem gemakkelijk contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in te plannen. Wie weet tot snel!

Egaliseren (50 tot 2500 m2 per dag)

Wij egaliseren vloeren vanaf 50 m2. Met onze jarenlange kennis en ervaring zijn we dé specialist in het egaliseren van grote vloeroppervlakten. Dit doen we met behulp van onze egaliseerpomp óf – bij kleinere oppervlakken – handmatig. Daarmee egaliseren we grote oppervlakten tot circa 2500 m2 per dag. We egaliseren praktisch elk type ondervloer. Afhankelijk van de ondervloer kiezen we voor een specifieke egalisatie. We egaliseren diktes van 2mm tot 50mm en krijgen dus ook heel ongelijke vloeren goed vlak.

Onze aanpak? Zie hier!

Wat is egaliseren?

Het egaliseren van een vloer is een proces waarbij een speciale laag egaliseermiddel op de ondervloer wordt aangebracht om deze vlak en egaal te maken. Uw ondervloer kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals beton, tegels, fermacell, hout, vloerverwarming, zandcement en anhydriet. U bent voor al deze soorten vloeren bij Egaliseer.nl aan het juiste adres!

Vloer vlak maken door te egaliseren

Op de meeste projecten is de ondervloer niet perfect vlak en kunnen er oneffenheden zoals scheuren, gaten, deuken of bulten aanwezig zijn. Het uitvlakken van de vloer zorgt ervoor dat deze imperfecties worden weggewerkt, waardoor de vloer klaar is voor het leggen van de uiteindelijke vloerbedekking van uw dromen.

Waarom vloer egaliseren?

Het laten egaliseren van uw vloer is belangrijk omdat het zorgt voor een vlakke en gelijkmatige ondergrond voor uw nieuwe vloerbedekking. Het verlengt de levensduur van uw droomvloer, voorkomt problemen zoals loslaten en scheuren en biedt meer comfort tijdens het lopen. Ook kan uw vloerbedekking makkelijker worden geïnstalleerd op een egale vloer. Er is minder kans op het kraken van de vloer doordat alles strak op elkaar kan worden geplaatst. 

Kortom: het egaliseren van uw vloer is een essentiële stap voor langdurig genot van uw vloerbedekking. Sla deze belangrijke stap niet over en kies voor Egaliseer.nl!

Ondervloer egaliseren

Zorg ervoor dat u de belangrijkste stap niet overslaat: de (onder)vloer laten egaliseren. In veel gevallen loopt deze namelijk niet recht of heeft bijvoorbeeld beschadigingen zoals deuken en scheuren. Dit lossen wij van Egaliseer.nl gemakkelijk en snel voor u op door de ondervloer te egaliseren. Op die manier bent u gegarandeerd van een mooie nieuwe vloer die zo lang mogelijk mee gaat! 

Voordelen Vloer egaliseren

Het laten egaliseren van uw vloer brengt verschillende voordelen met zich mee, vooral wanneer u van plan bent om nieuwe vloerbedekking te laten leggen. We zetten ze voor u op een rijtje:

 • Het verlengt de levensduur van nieuwe vloerbedekking
  Oneffenheden of beschadigingen in de ondervloer kunnen leiden tot slijtage aan uw nieuwe vloerbedekking. Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Een geëgaliseerde vloer vermindert dit risico en zorgt ervoor dat u langdurig van uw vloer kan genieten.
 • Betere installatie
  Wanneer uw ondervloer glad en egaal is, kan uw nieuwe vloerbedekking beter en sneller worden geïnstalleerd in de ruimte. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar kan zelfs de installatiekosten verlagen.
 • Voorkomen van vochtproblemen
  Uw nieuwe vloerbedekking komt strak tegen de geëgaliseerde vloer te liggen waardoor de kans op vochtophoping significant kleiner wordt. Hiermee voorkomt u vochtproblemen zoals schimmel en meeldauw. Dit houdt uw ruimte droger en gezonder voor het hele gezin. Bij gebruik van een speciale vochtwerende primer wordt dit effect extra versterkt.
 • Verbeterde isolatie & energie besparend
  Een egale vloer zorgt voor een betere isolatie en gelijkmatige warmteverdeling in uw ruimte. Dit kan bijdragen aan het besparen van energie omdat uw verwarmings- en koelsysteem efficiënter kan werken. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.
 • Uw woning wordt meer waard
  Als kers op de taart! Een goed geëgaliseerde vloer kan de waarde van uw woning verhogen. Potentiële kopers waarderen het wanneer een woning goed is onderhouden. Hierdoor hoeven zij deze klus zelf niet meer aan te pakken.
Benieuwd naar de kosten? Vraag hier een offerte aan!
Hoe egaliseer je een vloer?

Het egaliseren van een vloer is een vakkundig proces dat grondig moet worden uitgevoerd voor het beste resultaat. Met vakmanschap en jarenlange ervaring zorgen wij voor een egale ondergrond. Lees hieronder meer over hoe we dit precies doen. 

Stap 1: Afspraak op locatie

Geen enkele vloer is hetzelfde, daarom komen we altijd langs op locatie om de situatie te beoordelen. We bepalen het type egalisatie en de benodigde dikte op basis van de ondergrond, de staat hiervan en de gewenste afwerkvloer. Daarnaast kiezen we de aanpak die het beste past bij uw unieke vloer. Handmatig of met egalinepomp. 

Stap 2: Voorstel & offerte

Na de vrijblijvende inspectie ontvangt u van ons een persoonlijk voorstel met advies over de aanpak en een bijbehorende offerte. Na akkoord plannen we de opdracht in. 

Stap 3: Schuren ondervloer

We beginnen een opdracht altijd met het schuren van de ondervloer om oneffenheden te verwijderen en een goede hechting van de egaline te bevorderen. 

Stap 4: Aansmeren en flexen

Diepe gaten en scheuren in de ondervloer worden aangesmeerd en uitstekende delen worden geflexed. Vervolgens maken wij de vloer volledig stofvrij door deze te stofzuigen, vooral bij de randen. Dit zorgt ervoor dat de primer goed kan hechten.

Stap 5: Aanbrengen primer

Om te garanderen dat de egaline goed zal hechten brengen we eerst een laag primer aan. Afhankelijk van de ondergrond en de vochtigheid zijn er verschillende primers die wij hanteren. In enkele gevallen wordt zelfs een vochtscherm aangebracht. Dit weerhoudt het vocht van opstijgen in de lucht. 

Stap 6: Tijd om de egaliseren

Nadat de primer is opgedroogd brengen we de egaline laag aan op de vloer met behulp van een rakel. De egaline wordt ontlucht met een prikroller. Voor grote oppervlaktes gebruiken we onze egalinepomp. Bij kleinere ruimtes egaliseren we de vloer handmatig. 

Stap 7: Grondig laten drogen

De aangebrachte egaline laag moet natuurlijk opdrogen voordat er weer overheen kan worden gelopen. In de meeste gevallen is de vloer na 6 uur weer beloopbaar. Heeft u een dikkere egaline laag laten plaatsen? Dan kan er een langere droogtijd nodig zijn. Hier adviseren we u uiteraard over. 

Stap 8: Klaar voor vloerbedekking

U kunt uw uitgekozen vloerbedekking nu laten installeren in uw ruimte! Deze zal een langere levensduur krijgen door de egale ondergrond. Tijd om te genieten!

Vloer laten egaliseren: wat zijn de kosten?

Om een definitieve prijs voor het egaliseren van uw ondervloer te kunnen geven, hebben we enkele gegevens nodig. We kijken naar de oppervlakte van uw vloer, de staat waarin deze verkeert en uw gewenste afwerking. Al deze factoren spelen een rol in het bepalen van de prijs voor het egaliseren van de vloer. We komen met plezier langs voor een gratis vloerinspectie op locatie om alles grondig te bekijken en bespreken. Bij Egaliseer.nl bieden we altijd een eerlijke prijs en een offerte op maat. U kunt ons vertrouwen op ons vakmanschap en precisie die wij door jarenlange ervaring hebben opgebouwd.

Egaliseren al vanaf €6,00 per m2

Het egaliseren van vloeren is maatwerk, waardoor we vooraf geen vaste prijs kunnen geven zonder een inventarisatie van uw project. Het minimumbedrag per vierkante meter voor een groot vloeroppervlak bedraagt €6,00. Hierbij gaan we uit van een normale zandcement dekvloer met een egalisatie dikte van 2-3 mm. Dit tarief is gebaseerd op het gebruik van een egaline pomp. Handmatig egaliseren heeft andere tarieven. Meer weten over de kosten? Lees dan hier verder.

Gratis vloerinspectie

Wacht niet langer en plan een gratis vloerinspectie in op locatie om erachter te komen wat het voor uw ruimte zal gaan kosten. Geef uzelf jarenlang plezier van uw nieuwe vloer en begin bij de belangrijkste stap: uw ondervloer egaliseren

Vloer laten egaliseren door Egaliseer.nl

Egaliseer.nl biedt professionele vloer-egalisatie, waarmee we uw vloer de perfecte basis geven voor de nieuwe vloerbedekking. Wij zorgen ervoor dat eventuele beschadigingen worden gerepareerd, waardoor uw nieuwe vloer naadloos kan worden geïnstalleerd. Ons team heeft jarenlange ervaringen in het egaliseren van een ruim aanbod aan vloersoorten, namelijk:

Door te kiezen voor een professionele egalisatie voorkomt u toekomstige problemen aan uw vloer en geeft u uw vloer wat hij nodig heeft. Wij zijn uw betrouwbare partner bij het realiseren van uw droomvloer. Bent u klaar om jarenlang comfort aan uw huis toe te voegen? Laat ons dan de zorg uit handen nemen voor het egaliseren van uw vloer! Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bedankt voor uw vertrouwen in Egaliseer.nl.

Vloer egaliseren projecten

Wilt u zien hoe we vloeren transformeren? Neem dan een kijkje bij onze projecten en ontdek de succesvolle resultaten van ons team! Van kleine ruimtes tot grote vloeroppervlaktes, we hebben talloze projecten boven verwachting voltooid. Bekijk de voor-en-na foto’s en laat u inspireren door de egale vloeren van onze klanten. Bent u op zoek naar professioneel vakmanschap en precisie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Maak een afspraak en kom ook tussen deze geweldige resultaten te staan.

 

Klaar voor de egalisatie?

Laat uw vloer stralen met de professionele egalisatie van Egaliseer.nl. Maak gemakkelijk een vrijblijvende vloerinspectie afspraak met een van onze toppers. We zullen u zo snel mogelijk te woord staan.

IK2_2903
Benieuwd geworden? Vraag hier een offerte aan!