Vragen? Neem contact met ons op Bel ons 085 - 0491722 Bel ons info@egaliseer.nl

Meer informatie over egaliseren

Egaliseren van de vloer: waarom is dit belangrijk?
Bij het betegelen van de vloer of het leggen van laminaat, parket of PVC is het belangrijk de ondervloer te laten egaliseren. Het is namelijk van belang dat de ondervloer vlak is, aangezien er anders oneffenheden in de vloerafwerking zichtbaar zullen zijn. Door middel van een egalinelaag ontstaat een vlakke vloer. Zodoende is het egaliseren relevant voor een optimaal resultaat van de vloerafwerking.

Egaliseren van de vloer, hoelang duurt het?
Het aanbrengen zelf duurt in principe niet zo lang. De werkzaamheden ter voorbereiding zijn afhankelijk van de staat van de vloer. Wel is het zo dat de egaline enkele uren moet drogen. De dikte van de laag zal de droogtijd bepalen. Bij een normale egalinelaag van 2-3 mm zal de droogtijd circa 6 uur bedragen. Met een dikkere laag egaline zal de droogtijd toenemen. Er is ook sneldrogend egaliseercement te verkrijgen, waardoor de wachttijd een stuk korter is. U kunt u laten informeren door onze experts.

Kan egaliseren ook over houten vloer platen en een tegelvloer met vloerverwarming?
Het aanbrengen van egaline op een houten vloer is zeker mogelijk. In geval van een tegelvloer met vloerverwarming is het verstandig de vloerverwarming twee dagen na het aanbrengen van de egaline uit te laten. Dit voorkomt scheurvorming of het loslaten van de egalinelaag.